Pokud někoho honí mlsná, ale snaží se vyhýbat průmyslově zpracovaným potravinám, které jsou všeobecně nazývané jako nezdravé, je ovoce volbou číslo jedna. Ovoce je vhodné jako pochoutka právě kvůli svému vysokému obsahu sacharidů, ale zároveň také zajistí přísun dalších látek, jako je vláknina, různé vitamíny nebo voda. Díky dnešnímu zásobení většiny obchodů je snadné mít vždy doma čerstvé ovoce, ale i přesto je vhodné mít při ruce také ovoce sušené. Buď jako ozvláštnění jídelníčku, rychlou svačinu nebo pro jednodušší využití do rozličných receptů. Klasické sušené ovoce snad zná každý, vždyť jsou to typické křížaly našich babiček, které nemohly nikdy doma chybět.
Obvykle se takto zpracovávaly druhy jako jablka, meruňky nebo švestky. V poslední době se ale rozmáhá nová metoda sušení mrazem, známá také jako lyofilizace. Její velkou výhodou je to, že ovoce si zachová původní tvar, barvu i chuť. Probíhá tak, že se potraviny nejdřív zmrazí na -20 až -50 °C, poté se sníží tlak a voda tak už nemůže existovat v kapalném skupenství a vypaří se, sublimuje. Takto jsou potraviny konzervované na dlouhou dobu. Při správném skladování je jejich trvanlivost uváděna až v řádu let! Jedinou nevýhodou je finanční náročnost této metody, a proto jsou takto upravené potraviny dražší než ty klasické. Ale stačí jedenkrát ochutnat a víte, že v porovnání s požitkem je toto problém docela bezvýznamný. Zajímavá, jemně křupavá konzistence je právě to, proč si toto ovoce získalo všeobecnou oblibu.
Ovoce sušené mrazem vesela-veverka.cz je k dostání u Veselé Veverky, kde si můžete vybrat z mnoha druhů. Najdete zde brusinky, borůvky, jahody, ananas a další. S tímto ovocem se dají dělat divy. Ať už je přidáte do müsli jako součást snídaně nebo s ním ozdobíte narozeninový dort, můžete si být jisti, že si ho každý strávník všimne.